Našem kolegi nagrada Grupe Gasprom

Goran Anđušić, produkt menadžer za tehnološku politiku u NTC-u, dobitnik je nagrade dodeljene u okviru nedavno održanog Sajma uspešnih praksi OMS-a Grupe Gasprom.
Goran je nagrađen u kategoriji „Pouzdanost opreme“ za predlog redizajna protektora klipnih šipki u Mašinskoj radionici Zrenjanin. Ova praksa omogućava nižu cenu izrade protektora klipnih šipki za 30 odsto i skraćenje remonta bušotine na račun brže ugradnje klipnih šipki. Uz to, povećava se stepen sigurnosti rada podzemne proizvodne opreme i smanjuje se mogućnost oštećenja protektora prilikom manipulacije i transporta za 50 odsto.

Ognjen Trbuk i Goran Anđušić

Goran je naveo da mu je trebalo svega 10 sekundi da shvati šta treba promeniti u odnosu na postojeće tehničko rešenje, ali da je put do izrade prvih probnih komada bio duži i zahtevniji. Nakon probnog perioda i uspešne primene u bušotini, doneta je odluka da se u našoj kompaniji i ubuduće proizvode upravo ovakvi protektori za klipne šipke.

Iskreno, uopšte nisam očekivao nagradu. S obzirom na veliku konkurenciju, bio sam prilično iznenađen. Moram da priznam da je baš dobar osećaj što je moja ideja izabrana kao najbolja u oblasti „Pouzdanost rada opreme“ i što je na drugom mestu u ukupnom plasmanu Sajma.

U Goranovo ime nagradu je primio Ognjen Trbuk, direktor OMS projektnog ofisa, koji je ujedno bio i predstavnik naše kompanije na Sajmu praksi. Prema njegovim rečima, Sajam je u Grupi Gasprom zaživeo pre nekoliko godina i zasniva se na želji Kompanije da se najbolje i najuspešnije prakse i ideje dele između različitih organizacionih delova Grupe, čime se unapređuje komunikacija, efikasnost i uključenost zaposlenih. Uz to, najbolje prakse ostanu unutar Grupe a organizacioni delovi mogu za sebe da „kupe“ interesantne i primenljive ideje.

Na Sajmu je učestvovalo oko 40 različitih organizacionih delova čiji su zaposleni predložili ili „kupili“ prakse, dok je takmičenje održano u dve kategorije, „Organzaciono-informacione i Tehničko-tehnološke prakse“, u okviru kojih su bodovane prakse po četiri kriterijuma i uticaja: bezbednost, pouzdanost, uključenost i efikasnost
– istakao je Ognjen.

Podeli: